Program


Juhász Anna Irodalmi Szalon #157

Juhász Anna Irodalmi Szalon #157

JUHÁSZ ANNA IRODALMI SZALON #155.
„valami vadonás valahai új” – Lutter Imre és Király Viktor estje
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: február 21. szerda, 19:00

Vendégek:

Lutter Imre Radnóti-díjas versmondó előadóművész, műsorvezető, költő
Király Viktor énekes, a Megasztár 4 győztese

A 2010. novemberében alapított, budapesti székhelyű irodalmi műhely, a Juhász Anna Irodalmi Szalon 2024. januárjától a Hegyvidéki Kulturális Szalonban (Budapest 1124, Törpe utca 2.) működik. A 2024-es évad második estjére február 21-én kerül sor, ahol a popzene és az irodalom kapcsolatát helyezzük fókuszba. Hogyan kapcsolódik össze az irodalom és a popzene? Milyen ihletforrás a zenésznek egy-egy vers és milyen zene ihleti meg a költő-előadóművészt? Ami biztos: mindkettő egyszerre szól a szavakról, és a szavakon túli, sokszor titokzatos dimenzióról is. Mindkét terület pedig az érzelmekről szól, akár szavakban, akár dallamokban és ritmusokban kibontva és megmutatva életünk történetét.

Király Viktor 2008-ban, több mint 15 éve jelentős szereplője a hazai és nemzetközi zenei életnek, nemzetközi sikerei között szerepel az amerikai The Voice műsorban elért döntős helyezése, és az MTV Europe Music Awards megnyerése.

Lutter Imre hiszi, "a sorok között ott van az élet. És hiszem, hogy mindenki szeret élni: „játékban élni, mely valóra vált”. Ezt mutatom meg, amikor verset mondok aYouTube-on, amikor filmet készítek, amikor színpadra lépek, vers kívánságműsorral jelentkezem a Facebookon, beszélgetek ismert és népszerű vendégekkel a Sorok között az ATV Spiriten, Soron kívül pedig a YouTube-on és a Spirit FM-en. Mert a dolgok változnak. A vers örök."

Tartsatok velünk a zenés irodalmi estre, ahol legfontosabb versek, irodalmi élmények és a dalszövegek irodalmi forrásai is szóba kerülnek majd.

Irodalmi Szalon - Az irodalmi hagyomány jegyében létrejött közösség célja a kezdetektől, 2010-től a kortárs és hagyományos, klasszikus irodalom szerelmeseinek felolvasószínházzal, beszélgetéssel, zenével - közösségben létezni. A havonta megrendezendő összejövetelek Juhász Anna irodalmár, kulturális menedzser ötlete alapján és házigazdaságával valósulnak meg immár 14 éve.

Tartsatok velünk az Irodalmi Szalon februári estjén, a Hegyvidéki Kulturális Szalonban!

Háziasszony, szerkesztő: Juhász Anna irodalmár

Az Irodalmi Szalon 2024-es évada a Szerencsejáték Zrt. támogatásával valósul meg.

Ajánló


Túl az ezredik randin - újrakezdés és társtalálás. A válás, az elválás és az elengedés embert próbáló életleckék. Ezeken keresztül…

IRODALMI SZALON #158 "kis bottal a porba" – RADNÓTI 115 2024. MÁJUS 15. 19.00 – Hegyvidéki Kulturális Szalon

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!